Trello, Yazılım geliştirme süreçlerinde sıklıkla kullanılan en kapsamlı İş & Süreç yönetim programı olan JIRA’nın sahibi olan Atlassian firmasının farklı bir ürünüdür.
Trello, projeleri, iş akışlarını ve görevleri görsel bir şekilde yönetmeye olanak tanıyan bir araçtır. Takımların işbirliği yapması için tasarlanmış olan Trello, dosyaları, yapılacaklar listelerini ve hatta otomasyonları ekleyerek takımların çalışma süreçlerini özelleştirmelerine yardımcı olur. Ücretsiz olarak kaydolabilir, özelleştirilebilir panolar oluşturabilirsiniz.
Nasıl Kullanılır?
1- Kendi Panonuzu Oluşturun
Proje veya süreç ne olursa olsun panoları çalışma alanınız olarak düşünebilir, tek bir bakışla tüm aşamayı izleyebilirsiniz. Trello ücretsiz sürümünde 10 adet pano oluşturabilir, bu panoları dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.
2- Kendi Listelerinizi Oluşturun
Sektörde sıklıkla kullanılan TO DO, DOING, DONE yapısını kullanabilir veya takımınızın gereksinimlerine uygun özel iş akışları oluşturabilirsiniz. Trello, kullanıcıların isteklerine göre özelleştirilebilir böylece istediğiniz gibi düzenleyebilir ve takımınızla işleri kolaylıkla yönetebilirsiniz.
Eklediğiniz bu listeler süreç takibinde size yardımcı olacaktır. Örneğin bir iş farklı departmanlarda çalışılması gerekiyorsa, Operasyon departmanı, İnsan Kaynakları departmanı, Muhasebe departmanına gibi listeler oluşturabilir ilgili işin takibini yapabilirsiniz.
3- Kartlarınızı Oluşturun
Kartlar görevleri temsil eder ve içerisinde işin detaylarını barındırır. Kartlar, işlerin ilerlemesini takip etmek için kullanılır ve ilerleme kaydedildikçe farklı listeler arasında taşınarak görevlerin durumunu net bir şekilde gösterir. Bu şekilde işlerinizi adım adım takip edebilir ve kolayca yönetebilirsiniz.
4- Kartları Detaylandırın
Üyeler
Ekip üyelerini görevlendirin, projeler ve işler için kartlara üyeler atayarak “Bu işi kim yapıyor?” diye sormak zorunda kalmayın.
Etiketler
İşleri birbirinden ayırmak için etiketler kullanabilirsiniz.
Bitiş tarihleri
Bitiş tarihleri çalışma sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bitiş tarihlerini kolayca ekleyip proje sürenizi gözlemleyebilirsiniz.
Yapılacaklar listeleri
Büyük görevleri küçük parçalara ayırıp, listenizdeki işleri tamamlayın ve işlerinizi tamamladıkça %100’e doğru ilerleyen durum çubuğunu izleyin.
Sizde ufak işletmelerde veya Eğitim projelerinde yukarıdaki adımları izleyerek Trello yu kullanabilir iş, süreç ve görev yönetimini kolaylaştırabilirsiniz.
Detaylı bilgi için Trello’nun resmi sitesine buradan ulaşabilir siniz.